sobota 1. ledna 2011

Démonické prokletí ničilo rodinu


Milan Doležal

Tento příběh je opravdu velice zvláštní a také o poznání hrůznější. Musím říci, že při své práci jsem zažil hodně zvláštních případů, ale tento byl velice podivný.

Vše začalo před několika lety a postihlo to celou rodinu. Jednou v noci, když se manžel díval na televizi a žena ležela v ložnici, uslyšela podivné zvuky. Kroky, klepání, sténání a ševelení. Šla se podívat do pokoje a spatřila, jak cosi s manželem cloumá. Muže rychle chytila za ruce a posadila na zem, ale ten se stále třásl. Byl mimo a když se po několika minutách probral, byl celý upocený a vyprávěl, že viděl černou postavu, která vystoupila ze zdi a pak na něj zaútočila.
Víc si nepamatoval. Oba byli z tohoto zážitku velice vystrašení a nechápali co se vlastně toho večera stalo. Žena svému muži moc nevěřila a myslela si, že dostal jen nějaký záchvat. To ovšem netušila, že to byla jen hrůzná předehra pro jejich mnoha měsíčního trápení.

 Od tohoto zážitku byl manžel velice zvláštní, nemohl jíst, bál se tmy a nemohl spát. Několikrát slyšel prapodivné zvuky a dokonce i hlasy. Uběhlo několik týdnů kdy byl v bytě klid a nic se nedělo, až jednou v noci vše začalo znovu. Ženu vzbudila velká rána, spadla skříň. Muž vstal z postele a šel se do pokoje podívat co se stalo. Když se nevracel, šla jeho žena za ním. To co spatřila ji hrozně vyděsilo a vzalo na dlouhou dobu klid a rozvahu. Našla manžela s vytřeštěnýma očima, v bezvědomí, jen chrčel, tělo se mu třáslo v křečích a bouchal hlavou o zem. V pokoji byla najednou velká zima a vyděšená žena si všimla, jakoby na muži ležel černý stín. Rychle zavolala záchranku. V nemocnici zůstal muž tři dny na pozorování, ale lékaři nic  nezjistili, prý je zdráv jen vyčerpaný. Muž pak doma ženě vyprávěl, že opět spatřil černou postavu, která se na něj vrhla.
Rodina si začala připadat jak v divném snu. Přátelé se jim začali vyhýbat, psi na ně štěkali. V práci se jim přestalo dařit a stále častěji se oba stávali terčem slovních útoků ze strany kolegů v zaměstnání a sousedů.
Tehdy si konečně uvědomili, že se  kolem nich děje něco divného a hlavně nepřirozeného. V bytě rachotily skříně, hýbaly se záclony i lustr. Hrnečky samy padaly ze stolu.  V noci vyzváněl telefon, ale nikdo se neozval. Pak se útoky zhoršovaly. Ženu cosi chytilo studenou rukou za nohu a málem upadla. Muže kdosi porazil v kuchyni a když přišla jeho matka na návštěvu, i ji kdosi srazil nečekaně na zem až se zle potloukla.  Zapálené svíce se samy zhasínaly atd., atd. Všichni se navíc budili v noci ve stejnou hodinu - přesněji ve dvě ráno, tedy v čase démonů.
Následovalo zhoršení zdravotního stavu, oba dostali vysoké horečky, v dalších dnech následovaly bolesti hlavy, bolesti na hrudi, jakoby je někdo tloukl kladivem. To trvalo celkem sedm měsíců. Jejich vztah utrpěl vážné rány.  Když to žena nemohla déle vydržet, šla do kostela a prosila Boha o pomoc, po návratu ucítila, jako by na ni něco studeného dopadlo a ona omdlela.

Nakonec mi zavolala a domluvili jsme si setkání u jednoho kostela v Brně, kde rodina žila. Když další den cestovala tramvají na místo našeho setkání, ucítila nepříjemný zápach hniloby a spálené gumy. Najednou spatřila jak se vedle ni doslova zjevila černá postava. Bytost otevřela černou ruku a v dlani byl stočený pramen vlasů této ženy. V ten okamžik postava zmizela a nikdo jiný si toho v tramvaji ani nevšiml. Vlastně ani nemohl, spatřila jej jen ona sama.
Žena dorazila na místo schůzky velice vyděšená a celá se třásla, byla bledá a nevěděla co má dělat.  Vzhledem k tomu, že se naše setkání uskutečnilo před kostelem, vzal jsem ji okamžitě do tohoto chrámu páně, kde jsem celou věc v tichosti a hlavně klidu a bezpečí s ženou probral. Proč tam? Tam démonické přízraky nemohou.
  Domluvili jsem se  na dalším postupu s tím, že k nim za pár dnů přijedu a pokusím se jim pomoci.

Přicestoval jsem do Brna ve večerních hodinách, navštívil nejdříve kostel a pak jel k nim. Už při příchodu k domu jsem zřetelně cítil velice nepříjemnou až zlou energii, v bytě byl pak chlad a jakoby šedivo či mrtvo jak ve starém domě, kde sto let nikdo nežije. Požádal jsem je, ať si sednou na gauč a začal jsem zjišťovat co se v domě vlastně stalo a proč ty útoky. Napojil jsem se na manžela, protože ten byl nejčastější obětí. Zjistil jsem, že se stal terčem prokletí a manipulace. Formou černé magie, která byla zanesena do prokletí měl být muž zničen a následně i jeho žena. Podařilo se mi propojení formou rituální exorcie přetrhat a vytvořit dostatečně silnou ochranu proti dalšímu napadání. I když to nebylo jednoduché, nakonec se to zhruba po několika hodinách podařilo.
Iniciátorem odporného magického napadání byl přítel a kolega manželů, který se věnoval černé magii. Důvod? Chtěl pracovní pozici svého kamaráda a následně i jeho manželku. Ta totiž odmítla jeho sexuální nabídky a to se ho velice dotklo. Proto se rozhodl pro tuto pomstu. Tím černým přízrakem byl totiž on sám, když se během rituálních obřadů dostával do astrální sféry a  snažil se zničit rodinu, vysával jim energii a ničil vše, na čem jim záleželo.
Vytvořená ochrana kolem obou zabránila v pokračování napadání. Vše co viník poslal se mu vrátilo a on to nakonec psychicky neustál, zhroutil se a tak trochu i pomátl na rozumu. Po několika týdnech se začal stav obou manželů zlepšovat a opět i se jim vrátil klid. Jen strach ze tmy zůstal.